Natuurlijk Eten & Genezen

Superfood asperges

Superfood asperges

Wij hoeven niet altijd ver te zoeken, superfoods hebben wij ook hier volop. Nu is het aspergeseizoen en kent u de gezondheidsvoordelen van asperges? Ze bevatten Glutathion, een stof die de lever helpt om afvalstoffen uit te scheiden. Verder zitten er veel salvestrolen in, plantenstoffen die helpen ons tegen ziektes te beschermen. Niet te vergeten een grote hoeveelheid vezels, kalium, vitamine C, B vitamines en zwavelhoudende aminozuren. Die laatste zorgen ook voor de sterke geur in de urine na het eten van asperges. Ze zijn vocht afdrijvend en helpen de lever bij het ontgiften. En asperges hebben weinig invloed op de bloedsuiker, zeker niet als ze gecombineerd zijn met een ei, roomboter of een kruidenpesto. Als ze in de oven gegaard worden hoeft men ook niet het gezonde kookvocht weg te gieten.  Een scheutje olijfolie en wat kruidenzout mengen, de asperges op een bakplaat leggen en daarmee vermengen, bij ca 150 graden circa 20 minuten in de oven. Gezond genieten.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance®.

Gerelateerde artikelen