Last van eczeem, netelroos, allergische astma, hooikoorts of voedselallergie?

Allergieën zijn heftige reacties van het immuunsysteem op prikkels die over het algemeen niet schadelijk zijn, bijvoorbeeld de reactie op pollen bij hooikoorts. Behalve pollen veroorzaken ook nog stoffen zoals huisstofmijt, huidschilfers. Behalve pollen veroorzaken ook nog stoffen zoals huisstofmijt, huidschilfers van dieren, schimmels, cosmetica, bepaalde voeding (noten, eieren, vis, schaaldieren, fruit, tarwe, soja) en medicijnen (bijvoorbeeld antibiotica) allergische reacties.

De bekende vormen van allergie zijn eczeem, netelroos, allergische astma, hooikoorts en voedselallergie. Slaperigheid, concentratiestoornissen, hyperactiviteit en agressiviteit kunnen ook symptomen van een allergie zijn.

Niet elke reactie op voeding is een allergie. Klachten kunnen ook door een voeding intolerantie ontstaan. Bij een intolerantie reageert niet zozeer het immuunsysteem heftig maar zijn bijvoorbeeld belangrijke enzymen niet (voldoende) aanwezig.

Voor mensen met allergieën en intoleranties kan het vaak een slopende zoektocht zijn om er achter te komen wat hun klachten veroorzaakt. Steeds vaker reageren al baby’s en kleine kinderen heftig op voeding en hun omgeving met bijvoorbeeld eczeem en luchtwegaandoeningen als gevolg.

Hier kan homeopathie in combinatie met de juiste voeding een belangrijke bijdrage leveren om de gezondheid te verbeteren. Ik zie in de praktijk regelmatig dat mensen met hooikoortsklachten met het juiste homeopathische middel ook in het voorjaar weer graag de natuur in gaan.

Er is meer mogelijk dan alleen het slikken van antihistamines. Neem graag contact op en wij kijken samen naar oplossingen.

Neem nu contact op