Metabolic Balance

Lekker eten en u door het juiste voedsel beter voelen - dat kan met Metabolic Balance

Wat is Metabolic Balance?

Metabolic Balance is een stofwisselingsprogramma ter verbetering van de gezondheid en gewichtsregulatie. Metabolic Balance is ontwikkeld door een team van artsen en voedingswetenschappers. Inmiddels hebben al meer dan 1.000.000 mensen wereldwijd dit concept gevolgd. Belangrijk is niet hoeveel je eet maar WAT je eet. Mensen die niet kunnen afvallen of aankomen eten vaak niet dat wat hun lichaam nodig heeft. Dit is het uitgangspunt van Metabolic Balance. Ons lichaam heeft de juiste voeding nodig voor een optimale stofwisseling.

Metabolic Balance ondersteunt u bij problemen o.a. met de suiker- en vetstofwisseling, metabool syndroom, gewichtsproblemen bij onder- of overgewicht, hormoonstoornissen, overgangsklachten, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, migraine, reumatische aandoeningen, lever en galklachten, nier en blaasproblemen, spijsverteringsklachten, vermoeidheid, allergieën, huidproblemen.

Met een op uw persoonlijke situatie ontwikkelt en afgestemd voedingsplan begeleiden wij u in de praktijk of via online coaching naar een gezond en uitgebalanceerd nieuw voedingspatroon. Daardoor kunt u uw algemene gezondheid en vitaliteit verbeteren. Dat kan betekenen dat u bij ondergewicht aankomt of bij overgewicht afvalt. Uw lichaam komt door de juiste voeding gewoon weer in balans.

Gezonder leven en afvallen - met natuurlijke aanpak

Wie kan niet enkele afslankprogramma’s of afslankproducten opnoemen? Maar meer dan 40% van alle Nederlanders heeft last van overgewicht en het worden er steeds meer. Zwaarlijvigheid vormt ook een component van het metabolisch syndroom, dat omschreven wordt als een geheel van medische omstandigheden die ertoe leiden dat mensen aan een aanzienlijk groter risico van hart- en vaatziektes worden blootgesteld. Vaak gaat het mis omdat de voeding niet goed is, wij eten ons letterlijk ziek. Veel mensen hebben al heel wat aan diëten, pilletjes en drankjes uitgeprobeerd. Meestal tevergeefs. Om het wel te laten aanslaan moeten wij terug naar de oorsprong. Gewoon een natuurlijke voeding die bij ons past.

Metabolic Balance is geen wondermiddel maar pakt de problemen bij de wortel aan: de verbetering van uw stofwisseling door het bij u passend individueel voedingsplan. Met vakkundige begeleiding sinds 2009 in de praktijk en ook online.

Mijn visie:
 • Met een goed gevoel volop genieten van lekker eten
 • Zoveel mogelijk natuurlijk en onbewerkt voedsel eten
 • Bij het eten meer rekening houden met uw eigen lichaam
 • Helpen bij het loslaten van oude patronen

Een uitgekiend programma Metabolic Balance en begeleiding: individueel en zo intensief als nodig, ik sta voor u klaar. Ik begeleid mensen sinds 2009 in de praktijk en ook online.

 • Eenvoudig en doeltreffend

  Het Metabolic Balance programma is eenvoudig en doeltreffend. Geen dieet maar de basis voor een gezonde leefstijl.

 • Afgestemd op uw lichaam

  Het persoonlijke menuplan is afgestemd op uw lichaam en brengt de stofwisseling en hormonen weer in balans.

 • Recepten voor smakelijke gerechten

  U ontvangt recepten voor smakelijke en makkelijk te bereidende gerechten passend bij uw menuplan.

 • Goede begeleiding & motivatie

  Ik sta voor u klaar met tips, motivatie en advies in elke fase die u doorloopt. In de praktijk en online.

Ervaringingen met Metabolic Balance® bij Natuurlijk Eten & Genezen

Na mijn laatste bezoekje aan jou ben ik nog een paar kilo verloren. En zelfs met de feestdagen is het me gelukt om op gewicht te blijven. Ik denk met plezier terug aan de bezoekjes en alle goede raad. Het heeft mij veel nieuwe inzichten in voeding en mijn lijf opgeleverd.

Ingrid

Mijn ervaring: door de juiste voeding de rust in mijn hoofd en lijf krijgen. De lichamelijke ongemakken die daardoor minder worden en zelfs verdwijnen. En daar boven op ook nog ruim 10 kg afvallen. Ik voel mij weer goed in mijn lijf.

Marianne

Metabolic Balance heeft mij enorm geholpen bij het gezond en niet te veel te eten. Alle porties worden gewogen en je weet precies wat wel en niet mag. Dat geeft mij heel veel zekerheid en ik voel mij er heel goed bij.

Esther

Sinds ik het programma Metabolic Balance onder begeleiding van Sabine Flake volg, voel ik me echt goed; niet meer die extreme moeheid, geen dikke voeten en handen, geen opvliegers meer en vele kilo’s lichter. Zo kom ik gelukkig de overgang veel beter door.

Vrouw, 52

U zoekt antwoorden voor uw gewichts- en/of gezondheidsvragen? Ik help u natuurlijk!

Sinds 2005 werk ik als homeopaat in mijn praktijk. In het programma van Metabolic Balance® heb ik ook voor mijzelf in 2008 de juiste combinatie met natuurlijke voeding gevonden. Daarom heb ik in Duitsland de opleiding gevolgd en begeleid ik sinds 2009 ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon.

Intussen mocht ik al enkele honderden mensen begeleiden op hun weg naar een gezonder lichaam. Ik werk samen met huisartsen en specialisten in het belang van de patiënt.

Start 2024 met een gezonde boost

Start 2024 met een gezonde boost2 januari 2024, van de blog

Bel nu 06 49 17 30 81 of e-mail naar sabine@natuurlijketenengenezen.nl

Start nu met gezonder leven en afvallen op basis van een persoonlijke aanpak met Metabolic Balance® Contact
×