Metabolic Balance®

Lekker eten en u door het juiste voedsel beter voelen - dat kan met Metabolic Balance®

Wat is Metabolic Balance®?

Metabolic Balance® is een stofwisselingsprogramma ter verbetering van de gezondheid en gewichtsregulatie. Metabolic Balance® is ontwikkeld door een team van artsen en voedingswetenschappers. Inmiddels hebben al meer dan 700.000 mensen wereldwijd dit concept gevolgd. Belangrijk is niet hoeveel je eet maar WAT je eet. Mensen die niet kunnen afvallen of aankomen eten vaak niet dat wat hun lichaam nodig heeft. Dit is het uitgangspunt van Metabolic Balance®. Ons lichaam heeft de juiste voeding nodig voor een optimale stofwisseling.

Metabolic Balance® ondersteunt u bij problemen o.a. met de suiker- en vetstofwisseling, metabool syndroom, gewichtsproblemen bij onder- of overgewicht, hormoonstoornissen, overgangsklachten, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, migraine, reumatische aandoeningen, lever en galklachten, nier en blaasproblemen, spijsverteringsklachten, vermoeidheid, allergieën, huidproblemen.

Met een op uw persoonlijke situatie ontwikkelt en afgestemd voedingsplan begeleiden wij u naar een gezond en uitgebalanceerd nieuw voedingspatroon. Daardoor kunt u uw algemene gezondheid en vitaliteit verbeteren. Dat kan betekenen dat u bij ondergewicht aankomt of bij overgewicht afvalt. Uw lichaam komt door de juiste voeding gewoon weer in balans.

Gezonder leven en afvallen - met natuurlijke aanpak

Wie kan niet enkele afslankprogramma’s of afslankproducten opnoemen? Maar meer dan 40% van alle Nederlanders heeft last van overgewicht en het worden er steeds meer. Zwaarlijvigheid vormt ook een component van het metabolisch syndroom, dat omschreven wordt als een geheel van medische omstandigheden die ertoe leiden dat mensen aan een aanzienlijk groter risico van hart- en vaatziektes worden blootgesteld. Vaak gaat het mis omdat de voeding niet goed is, wij eten ons letterlijk ziek. Veel mensen hebben al heel wat aan diëten, pilletjes en drankjes uitgeprobeerd. Meestal tevergeefs. Om het wel te laten aanslaan moeten wij terug naar de oorsprong. Gewoon een natuurlijke voeding die bij ons past.

Metabolic Balance® is geen wondermiddel maar pakt de problemen bij de wortel aan: de verbetering van uw stofwisseling door het bij u passend individueel voedingsplan.

Mijn visie:
 • Met een goed gevoel volop genieten van lekker eten
 • Zoveel mogelijk natuurlijk en onbewerkt voedsel eten
 • Bij het eten meer rekening houden met uw eigen lichaam
 • Helpen bij het loslaten van oude patronen

Een uitgekiend programma Metabolic Balance® en begeleiding: individueel en zo intensief als nodig, ik sta voor u klaar.

 • Eenvoudig en doeltreffend

  Het Metabolic Balance® programma is eenvoudig en doeltreffend.

 • Afgestemd op uw lichaam

  Het persoonlijke menuplan is afgestemd op uw lichaam.

 • Recepten voor smakelijke gerechten

  U ontvangt recepten voor smakelijke gerechten passend bij uw menuplan.

 • Goede begeleiding & motivatie

  Ik sta voor u klaar met tips, motivatie en advies in elke fase die u doorloopt.

Ervaringingen met Metabolic Balance® bij Natuurlijk Eten & Genezen

Na mijn laatste bezoekje aan jou ben ik nog een paar kilo verloren. En zelfs met de feestdagen is het me gelukt om op gewicht te blijven. Ik denk met plezier terug aan de bezoekjes en alle goede raad.

Anoniem Januari 2017

Mijn ervaring: door de juiste voeding de rust in mijn hoofd en lijf krijgen. De lichamelijke ongemakken die daardoor minder worden en zelfs verdwijnen. En daar boven op ook nog ruim 10 kg afvallen.

Anoniem November 2015

Metabolic Balance® heeft mij enorm geholpen bij het gezond en niet te veel te eten. Alle porties worden gewogen en je weet precies wat wel en niet mag.

Esther Oktober 2015

Sinds ik het programma Metabolic Balance® onder begeleiding van Sabine Flake volg, voel ik me echt goed; niet meer die extreme moeheid, geen dikke voeten en handen, geen opvliegers meer en vele kilo’s lichter.

Vrouw, 52 December 2014

De eerste maanden was het echt even wennen. Nu een jaar later gaat het automatisch en heb ik mijn balance in het dieet gevonden. Geen maagklachten meer en mijn huid ziet er goed uit.

Gemma Juni 2013

Het gevaar van een kilo per jaar…. Een bekende zin waar ik vaak meteen aan toe voegde: “Was het maar een kilo per jaar”. Sinds ik gestopt was met roken kwamen de kilo’s er hard aan. In het begin durfde ik het stoppen met roken nog wel deels de schuld te geven, maar al snel lag het duidelijk aan mijn eetpatroon. Ontbijten deed ik nooit, terwijl velen aangaven dat ontbijten wel degelijk belangrijk is. Dus ben ik maar ‘Goedemorgen’ drinkontbijt gaan drinken. Vaker eten, maar kleinere porties, of minder vaak maar juist grotere porties. Wat ik ook probeerde, het wilde niet baten.

Tot ik via een kennis bij Sabine terecht kwam. Gezien het resultaat wat ik bij die kennis zag, wilde ik de gok wel wagen. Toen ik de hoeveelheden zag van wat ik mocht eten, schrok ik wel. Verbaasd was ik dan ook dat ik eigenlijk niet één keer echt een hongergevoel heb gehad sinds ik begon. Nu, 6 maanden later, ben ik zo’n 15 kilo lichter. Dit had zeker meer kunnen zijn als ik me heel erg strikt aan het programma had gehouden. Nu gaat het iets langzamer, maar nog steeds zakt mijn gewicht. Inmiddels al een handvol vrienden die ook het programma bij Sabine volgen. Ik denk dan ook oprecht dat ze geen positieve verhalen op haar website nodig heeft, de klanten komen vanzelf. Nogmaals bedankt voor je tips en adviezen. Ik blijf graag mensen doorsturen naar je. Groeten, Mark

Mark April 2018

U zoekt antwoorden voor uw gewichts- en/of gezondheidsvragen? Ik help u natuurlijk!

Sinds 2005 werk ik als homeopaat in mijn praktijk. In het programma van Metabolic Balance® heb ik ook voor mijzelf in 2008 de juiste combinatie met natuurlijke voeding gevonden. Daarom heb ik in Duitsland de opleiding gevolgd en begeleid ik sinds 2009 ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon.

Intussen mocht ik al enkele honderden mensen begeleiden op hun weg naar een gezonder lichaam. Ik werk samen met huisartsen en specialisten in het belang van de patiënt.

Coronavirus

Coronavirus11 mei 2020, van de blog

Bel nu 013 - 508 2790 of e-mail naar sabine@natuurlijketenengenezen.nl

Start nu met gezonder leven en afvallen op basis van een persoonlijke aanpak met Metabolic Balance® Contact