Preventiemanagement.

Voor gezondere medewerkers en het terugdringen van ziekteverzuim.

Preventie op gebied van voeding

Voeding als bouwsteen voor vitaliteitsmanagement. De juiste voeding geeft mensen energie; de juiste voeding is belangrijk als bouwsteen voor meer vitaliteit en een groeiend/stabiel werkvermogen. Ieder voor zich, maar ook als bijdrage voor de gehele organisatie. De vitaliteit van mens & organisatie blijvend verhogen wordt steeds belangrijker. Daarom dient voeding als belangrijke invloedsfactor op ons welzijn meer aandacht en waardering te krijgen in elke organisatie.

Veel organisaties gaan steeds meer over van verzuimbeheersing naar een vorm van integraal gezondheidsmanagement. Het preventieaanbod bevat meestal een vorm van bewegen en/of stressreductie: bijv. fitness, hardloopsessies, yoga, coaching, enz. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van ergonomische aanpassingen op de werkplek. Een belangrijk onderdeel van vitaliteit en gezondheid wordt gevormd door voeding. Als onderdeel van uw preventieprogramma bieden wij een voedingsprogramma waarmee de gezondheid van de medewerker drastisch kan worden verbeterd. Wij werken met het concept van Metabolic Balance®, een in Duitsland gecertificeerd en op wetenschappelijke basis gebaseerd voedingsprogramma.

Voor gezonde en vitale medewerkers

Natuurlijk Eten & Genezen biedt persoonlijke op maat gemaakte voedingsplannen voor de individuele medewerker; een stofwisselingstest voor iedere medewerker om zicht te krijgen op de eigen gezondheid; een individueel/groepsgewijze voedingsspreekuur; tips voor gezonde lunches en het aanbod van maaltijden in het restaurant/kantine van het bedrijf; en informatiebijeenkomsten over gezonde voeding.

Metabolic Balance® is geen wondermiddel maar pakt de problemen van uw medewerkers bij de wortel aan: de verbetering van stofwisseling door een bij het individu passend individueel voedingsplan.

Doelstelling:
 • Het preventief verhogen van de gezondheid en vitaliteit van de medewerker
 • Het terugdringen van het ziekteverzuim
 • De reductie van het aanwezigheidsverzuim
 • Het verbeteren van de psychosociale arbeidsbeleving

Een uitgekiend programma Metabolic Balance en begeleiding: individueel en zo intensief als nodig, ik sta voor u klaar. Ik begeleid mensen sinds 2009 in de praktijk en ook online.

 • Eenvoudig en doeltreffend

  Het Metabolic Balance programma is eenvoudig en doeltreffend. Geen dieet maar de basis voor een gezonde leefstijl.

 • Afgestemd op uw lichaam

  Het persoonlijke menuplan is afgestemd op uw lichaam en brengt de stofwisseling en hormonen weer in balans.

 • Recepten voor smakelijke gerechten

  U ontvangt recepten voor smakelijke en makkelijk te bereidende gerechten passend bij uw menuplan.

 • Goede begeleiding & motivatie

  Ik sta voor u klaar met tips, motivatie en advies in elke fase die u doorloopt. In de praktijk en online.

Ervaringen met Preventiemanagement van Natuurlijk Eten & Genezen

Bedrijfslogo ervaring met preventie management

Het was zonder meer een groot succes. Onze verwachtingen zijn zeker uitgekomen. Sabine heeft bij ons het onderwerp voeding en eten absoluut op de kaart gezet. Onze mensen zijn zich er veel meer bewust van geworden wat ze eten. Velen hebben hun eetgewoontes hierdoor veranderd. Menigeen is zichtbaar kilo’s kwijt geraakt.

H. Zanders Financieel Directeur, Autotaalglas Tilburg
Bedrijfslogo ervaring met preventie management

In het kader van Gezond aan het Werk heeft Sabine Flake twee leuke sessies bij ons verzorgd. In de eerste sessie ging over alle ins en outs van koolhydraten, eiwitten, vetten, water – kortom over gezonde voeding. Deze was leerzaam en soms ook best wel verwarrend. Want ingeslepen opvattingen over gezond eten bleken toch soms wat anders te liggen.

M. Heijmans Volksbank N.V. (voormalig SNS Bank N.V.)
Bedrijfslogo ervaring met preventie management

Je moet bijblijven met dit soort dingen en regelmatig weer opfrissen zal zeker nodig zijn. Dat is ook het mooie van het Metabolic Balance® voedingsprogramma. Iedere deelnemer heeft een individuele basis gekregen waarop je altijd weer kan terugvallen. We kunnen absoluut concluderen dat Sabine met haar aanpak sterk aan te bevelen is.

H. Zanders Financieel Directeur, Autotaalglas Tilburg
Bedrijfslogo ervaring met preventie management

In de tweede sessie georganiseerd door Sabine gingen wij ons verdiepen in kruiden en waren versteld van de gezondheidsvoordelen die door middel van kruiden bereikt kunnen worden. Met interessante informatie en adviezen die makkelijk toepasbaar zijn in de keuken was ook deze dag een aanvulling.

M. Heijmans Volksbank N.V. (voormalig SNS Bank N.V.)

Preventiemanagement bij Autotaalglas Tilburg door Natuurlijk Eten & Genezen

medewerkers hebben meegedaan met een persoonlijk voedingsplan
kg
hebben zij in 8 maanden gemiddeld per persoon verloren
%
van de medewerkers waren minder ziek dan het jaar daarvoor
%
van de medewerkers zijn helemaal niet ziek geweest
%
van de medewerkers zijn doorgegaan met hun nieuwe levens(eet) stijl

U zoekt antwoorden voor uw gewichts- en/of gezondheidsvragen? Ik help u natuurlijk!

Sinds 2005 werk ik als homeopaat in mijn praktijk. De leeftijd van mensen die ik mocht begeleiden varieert van 3 maanden tot 101 jaar. Net zo uiteenlopend zijn de klachten waarmee mensen komen. Zoekt u hulp voor astma of migraine, voor darmklachten of gewrichtspijnen, of of of …u bent welkom! Ik werk samen met huisartsen en specialisten in het belang van de patiënt. Behalve voor homeopathie kunt u ook bij mij terecht voor een gezond eetpatroon. Sinds 2009 begeleid ik ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Met natuurlijke voeding als basis voor een gezond lichaam. Met een persoonlijke aanpak, gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan als mogelijke optie.

Start 2024 met een gezonde boost

Start 2024 met een gezonde boost2 januari 2024, van de blog

Bel nu 06 49 17 30 81 of e-mail naar sabine@natuurlijketenengenezen.nl

Start met het verbeteren van de vitaliteit van uw medewerkers en het terugdringen van ziekteverzuim in uw bedrijf. Contact
×