Last van misselijkheid, zuurbranden, diarree, constipatie, energiegebrek, of buikpijn?

De kreet ‘je bent wat je verteerd’ zegt al hoe belangrijk een goede spijsvertering is. Gezond eten betekent helaas nog niet voor iedereen ook automatisch een gezond lichaam. Als de spijsvertering door ziekte en/of medicatie niet optimaal werkt kan dat voor klachten zorgen.

De darm laat al van zich horen bij huil baby’s en zeker ook bij vervelende en pijnlijke winderigheid. Het wordt steeds meer bekend over het ‘darmbrein’, de invloed van de darmbacteriën en het darmslijmvlies op ons humeur, voedingsmiddelkeuze, intoleranties.

Niet iedereen heeft baat bij de hippe groene smoothies en niet iedereen kan melkproducten goed verteren. De diagnose “prikkelbaar darm” wordt heel vaak gesteld, de symptomen waarmee mensen dan komen kunnen behoorlijk uiteen lopen.

Wij staan er niet bij stil hoe fijn het is om een goed functionerende spijsvertering en darmwerking te hebben, totdat wij last krijgen van bijvoorbeeld misselijkheid, zuurbranden, diarree, constipatie, energiegebrek, of buikpijn.

Ik sta soms versteld als ik mensen in mijn praktijk krijg die wel een darmoperatie ondergaan zijn, maar die nog nooit zijn gevraagd wat ze eten. Hoe is het mogelijk om de klachten van de darm los te zien van de voeding die wij elke dag (minstens) drie keer aan hem overlaten?

Terwijl bij baby’s meestal het homeopathisch geneesmiddel wonderbaarlijk snel helpt zie ik bij langdurige spijsverteringsklachten juist met de combinatie van homeopathie en voedingsadvies  goede resultaten. Natuurvoeding en het GAPS dieet zijn basis van mijn voedingsadvies.

U hoeft het niet allemaal zelf uit te proberen. Ik begeleid u graag op uw weg naar een goede spijsvertering.

Neem nu contact op