Diabetes verhelpen met homeopathie & gezonde voeding

Wat ook de vader van ziekte is, de moeder is altijd verkeerde voeding.

— Hippocrates, grondlegger reguliere geneeskunde (460-375 v.C.)

Diabetes mellitus type 2 is een welvaartsziekte met een grote negatieve impact op de kwaliteit van leven. Vroeger dacht men dat deze ziekte niet te genezen is, maar nu zijn er steeds meer wetenschappelijke studies die laten zien dat diabetes type 2 omkeerbaar kan zijn.

Aanpassingen van leefstijl en voeding zijn noodzakelijk om het diabetes tijdperk te keren. Hoe wij op het hormoon insuline reageren is de sleutel voor verandering. Als we niet meer voldoende op het lichaamseigen hormoon reageren, krijgen wij andere signalen. Deze kunnen variëren van overgewicht tot stemmingswisselingen, en van eetbuien tot een hoge bloeddruk.

De insulinegevoeligheid neemt af bij te weinig beweging, te veel stress en te veel geraffineerde koolhydraten (wit brood, suiker, koekjes, pasta …). Risicofactoren die bij de meeste van ons al lang voor de ‘diagnose’ diabetes aanwezig zijn.

Goed nieuws! Elke centimeter buikomvang en elke kilo (over)gewicht minder zorgen voor de toename van de insulinegevoeligheid. Door aanpassing van de voeding zijn binnen korte tijd grote successen zicht- en meetbaar.

In de praktijk heb ik met homeopathische geneesmiddelen goede resultaten bij mensen met diabetes type 2 maar ook diabetes type 1 gezien.

De individueel aanpassing van voeding en/of met homeopathie zorgt voor een gezonder lichaam. Mensen die al medicatie nemen kunnen deze vaak verminderen. Zowel mensen met prediabetes als ook bij mensen met diabetes type 2 krijgen hun energieke lichaam weer terug!

Kom nu zelf in actie, ik begeleid u graag op uw gezondheidsweg!

Neem nu contact op