Goede hormoonbalans dankzij de juiste voeding en leefstijl

Insuline, cortisol, adrenaline, thyroxine, oestrogeen, testosteron en melatonine zijn maar een paar van de rond honderd hormonen die wij op verschillende plaatsen in het lichaam (alvleesklier, schildklier, bijnieren, eierstokken, darm enz.) zelf aanmaken.

Des te beter de hormonen en hormoonreceptoren in balans zijn, des te beter functioneert ons lichaam. De functie en invloed van hormonen is bijzonder omvangrijk, en er is nog veel over te ontdekken in de wetenschap. Of het nu gaat om een goede slaap, de stemming, het gewicht, de temperatuurgevoeligheid, onregelmatige menstruele cyclus, PCOS, vervelende opvliegers, te weinig libido, droge huid, overal zijn ook hormonen bij betrokken.

Wat wij wel weten is dat wij met de juiste voeding een leefstijl zelf een grote invloed hebben op onze hormoonbalans. Natuurlijke voeding met veel groentes, voldoende (ook verzadigde) vetten, eiwitten en wat minder geraffineerde koolhydraten dient als goede basis.

Bijzonder vaak zie ik vrouwen met overgangsklachten en/of schildklierklachten in de praktijk. Het is een fabel dat vrouwen in de overgang of menopauze gewichtstoename moeten accepteren. En ook mensen met schildkliermedicatie kunnen afvallen. Wij zijn zeker niet machteloos overgeleverd aan ons hormonen.

De individuele benadering met homeopathie en/of voeding zijn de sleutel die ook een verstoorde hormoonbalans weer in het evenwicht kan brengen.

Laat u niet gek maken van de hormonen maar krijg grip op uw lichaam met het juiste advies. Ik begeleid u graag met mijn kennis en ervaring.

Neem nu contact op