Last van jeuk, puistjes, eczeem, acne of wratten?

Huidaandoeningen kunnen veel verschillende verschijningsvormen hebben. Van jeugdpuistjes tot eczeem, van psoriasis tot acne, en van waterwratjes tot ouderdomswratten. Het zijn geen levensbedreigende ziektes maar ze kunnen de levenskwaliteit behoorlijk beïnvloeden.

Jeuk, korstenvorming, verkleuring en pijn zorgen voor veel ongemak. Daarbij komt dat veel huidklachten nogal hardnekkig kunnen zijn en zich niet zomaar door een (cortisone)zalfje weg te smeren zijn.

De oorzaak ligt in het lichaam en daar ligt ook de oplossing. Vaak zie ik mensen met de diagnose ‘atopisch eczeem’ in de praktijk. Wat ik dan zie zijn alsnog behoorlijk uiteenlopende huidklachten met dezelfde diagnose. De individuele benadering is van groot belang. In de homeopathie kijkt men ook naar de erfelijke aanleg en regelmatig ziet men dan een gevoeligheid voor huidklachten al bij de (groot)ouders.

Niet zelden zijn huidaandoeningen ook een uiting van een allergie. De juiste aanpassing van de voeding/vochtinname leveren vaak al enige verlichting van de klachten op.

Met de combinatie van gezonde voeding en homeopathie heb ik al veel mensen met huidproblemen naar een gave huid zien veranderen. Loopt u rond met vragen over uw huidklachten? Twijfel dan niet en neem graag contact met mij op.

Neem nu contact op