Natuurlijk Eten & Genezen

Fit op vakantie

Fit op vakantie


Zo start je de vakantie goed (of zet de puntjes op de i als je terug komt ;-). Doorbreek het ritme van je eetpatroon. Zo kan je nog een kilo kwijtraken voor (of na) de vakantie en activeer je alle lichaamsfuncties. Plan twee rustige dagen en eet dan alleen maar licht verteerbare voeding. Geen vlees, vis, brood, pasta of dergelijke maar volop verse groentes en een appel. Drink extra veel water of kruidenthee en laat ook koffie en alcohol staan.

Dat is je dagmenu. Neem in de ochtend een portie van ca 220 ml volle yoghurt, geitenyoghurt of soja yoghurt met een appel en lekker veel kaneel. Voor de lunch en avondeten kies je groentes. Reken op circa 500 gram groentes per maaltijd en neem zeker ook gekookte/gegaarde groentes. 1 kg groente per dag als extra aanvulling van vezels, mineralen, vitamines, plantenstoffen … heerlijk toch! Gebruik ook veel verse en gedroogde kruiden als smaakmakers maar geen extra olie of vet.

Ga deze dagen niet te intensief sporten en laat je lichaam tot rust komen. Heb je honger? Prima! Het is niet erg om ook je maag een keer te horen. Honger zet ons lichaam scherp, activeert de ‘overlevingsmodus’ om reserves te gebruiken. Het effect van deze twee dagen geeft vaak voldoende energie en de juiste focus om weer goede voeding te kiezen en minder te snoepen.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

×