Magnesium & gezondheid

Kramp, hoofdpijn, verstopping, stress …

Kramp, hoofdpijn, verstopping, stress …

…dit kunnen ‘kort door de bocht’ kenmerken zijn die om extra magnesium vragen. Magnesium is een mineraal dat bij meer dan 300 processen in het lichaam betrokken is. Magnesium is van belang voor de stofwisseling van eiwitten, koolhydraten en vetten, de zenuwgeleiding, de spierspanning, de cholesterolstofwisseling, bij de temperatuurregulatie, bij het ontgiften en voor gezonde botten en tanden.

Ook op hart en bloedvaten heeft magnesium een gunstige invloed; het helpt het bloed dun te houden, ontspant de bloedvaten en helpt bij het in stand houden van een normale bloeddruk.
Magnesium zit o.a. in cacao (kies daarom voor extra pure chocolade ;-), schelpdieren, garnalen, sojabonen, noten, groene groenten en volkoren granen.

Ofwel het in veel voedingsmiddelen voorkomt kan o.a. in heftige stress situaties of bij sterke fysieke inspanning alsnog een tekort aan magnesium in het lichaam ontstaan. Dit kan aangevuld worden in eerste plaats door de juiste voeding en als dit niet voldoende is door een extra supplement. Kies dan voor een magnesium preparaat in een goed opneembare vorm omdat niet elke vorm goed wordt opgenomen en dan sneller tot diarree kan leiden.

Goed opneembare vormen van magnesium zijn een magnesiumcitraat, magnesiumbisglycinaat of het Schüsslerzout Nr. 7 Magnesium phosphoricum. Lees daarom goed welk product je koopt of vraag om advies.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

×