Homeopathie bij astma

Ademhaling door een rietje …

Ademhaling door een rietje …

…dit is het gevoel dat veel astma patiënten helaas hebben. Bij astma reageren de luchtwegen overgevoelig op prikkels van buitenaf, door het samentrekken van de luchtwegspiertjes, het opzwellen van de wand van de luchtwegen of door overmatige vorming van slijm. Er zijn plaatselijke ontstekingen in de luchtwegen.

Goede perioden, waarbij er vrijwel geen klachten zijn, worden afgewisseld door perioden met hevige benauwdheid. Een astma-aanval kan worden uitgelokt door verschillende ‘prikkels’, zoals stuifmeel, huisstofmijt of huidschilfers van huisdieren, maar ook vochtig weer en/of koud weer. Daarnaast kunnen ook psychische factoren, zoals verdriet of schrik, astma uitlokken of verergeren.

Ook erfelijke factoren spelen een rol. Het verminderen van zoveel mogelijk prikkels in de omgeving (zoals geen vloerbedekking) helpt vaak bij het voorkomen van astma-aanvallen.

Daarnaast kan een gezonde voeding de astma beïnvloeden. Kies hierbij voor lichte volwaardige voeding die rijk is aan vitaminen en mineralen, bij voorkeur biologisch geteeld. Vermijd zware, eiwitrijke voeding, met veel vlees en vleeswaren. Pas op met (zoete) melkproducten, omdat ze de slijmproductie bevorderen. Zure zuivelproducten kunnen wel, zoals karnemelk, yoghurt en kwark. Drink geen te koude dranken en eet niet laat op de avond nog een zware maaltijd.

Homeopathische medicatie kan het lichaam zodanig versterken waardoor minder reguliere medicatie (en soms zelfs geen!) medicatie meer nodig is. Ga hier nooit zelf mee aan de slag, maar laat je behandelen door een klassiek homeopaat.

Wil jij weten wat je met voeding en/of homeopathie kan bereiken bij astmatische klachten? Neem graag contact met mij op.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×