Natuurlijk Eten & Genezen

Blij als een ei

Blij als een ei

Het is natuurlijk leuk om zo een bericht in de mailbox te ontvangen. Hieronder staan enkele ervaringen die ik graag met jullie deel.

Meteen nadat het weer kon in verband met Corona, heb ik in mei van dit jaar een afspraak gemaakt met Sabine. De reden was dat ik een beperkt aantal kilo’s wilde afvallen, maar dat lukte niet met minder eten. Hoe dan was voor mij een groot raadsel? Ik hoopte dat het wel ging lukken met Metabolic Balance. 
Na een intake bij Sabine ben ik op 1 juni met het traject gestart. Dit bestond niet uit minder eten, maar anders eten, en veel water drinken. De aanpassing in mijn eetwijze was goed vol te houden, en de regelmatige afspraken bij Sabine waren een moment om naar toe te leven: wat was de verandering in gewicht, vochtgehalte en bleef mijn spiermassa wel op peil? Bovendien was Sabine erg bemoedigend en gaf duidelijke antwoorden op mijn vragen. 
Op 1 september, 3 maanden later, woog ik 10 kg minder. In de maand erna kost het me weinig moeite om me aan het gewijzigde eetpatroon te houden. Ik voel me goed bij het lagere gewicht, voel me fit en ik heb geen gevoel dat ik iets mis, of dat ik honger heb. Ik hoop dat zo te houden. In geval van gewichtstoename kan ik ook weer terugvallen op de aanwijzingen die ik bij de start van het traject heb gekregen. 
Al met al ben ik erg blij dat ik de stap naar Sabine heb gezet en ik ga sindsdien wat lichter door het leven, letterlijk en figuurlijk! Nellie

***

Een super gedegen begeleiding, heldere uitleg, steun, echt goed bereikbaar voor vragen. Na 3 maanden zat ik goed in deze wijze van eten. Sabine geeft veel vertrouwen dat je je weg gaat vinden en dat ondersteunt ze met uitleg en support. Sabine is een fijne coach voor onderweg om zo’n ingrijpende verandering je eigen te maken. Ik heb veel geleerd, mijn klachten zijn geminimaliseerd en ik ben fors afgevallen, ik voel me goed toegerust zelf verder te gaan. Hartelijke groet, Maria Leeflang

***

Via een collega ben ik op het Metabolic Balance dieet gekomen. Ik trok mijn stoute schoenen aan en nam contact op.
31 aug 2019 mijn eerste afspraak bij Sabine Flake. Ik begon heel enthousiast. De eerste twee dagen ging nog, daarna de twee strenge weken. Ik werd steeds minder enthousiast, maar toen mijn eerste weeg moment, er waren kilo’s af. Ik werd wat meer gestimuleerd.
Vond het maar niets dat ik de hele dag bezig was met wegen, meten van eten en gerechtjes aan het verzamelen. Ik maakte voor mijzelf week menu’s op mijn iPad. Na de tweede weegmoment werd ik nog enthousiaster, weer kilo’s eraf. Ik was al aan mijn gewicht wat ik in gedachte had 10 kilo al kwijt. yeahhhh
Ik ben toen van 3 maanden begeleiding naar 6 maanden gegaan. Ik kreeg de slag te pakken en werd door de begeleiding met tips geholpen. De menu’s hoefde ik niet meer samen te stellen, het ging van zelf. Ik heb mijn laatste weeg moment dor de corona moeten uitstellen.
Ondertussen een jaar later, ben ik 20 kilo lichter. Ik voel me energieker en heb minder last van mijn Hernia. Ik gebruik minder medicijnen en geen TENS meer voor de pijn. Ik ben gewend geraakt aan 3 maaltijden per dag. Maak makkelijke gerechten voor op het werk. Het volhouden van deze voedingsgewoonte kost me geen moeite meer.
Tijdens vakanties maakt ik gebruik van sjoemel momenten. Ik kom dan wel aan of blijf op gewicht. Na de vakantie kan ik me weer concentreren op mijn eet gewoonte en er structuur in brengen. De kilo’s gaan er dan weer snel af.
Blij dat ik toen naar mijn collega heb geluisterd en ben begonnen aan deze eetgewoonte. Houd FB bij en kan zo ook anderen stimuleren om ermee door te gaan. Trots op mezelf en sta iedere dag te glunderen in de spiegel. Maak me sinds kort ook op. Dit alles door Metabolic Balance. Corrina Pos

***

Het gevaar van een kilo per jaar…. Een bekende zin waar ik vaak meteen aan toe voegde: “Was het maar een kilo per jaar”. Sinds ik gestopt was met roken kwamen de kilo’s er hard aan. In het begin durfde ik het stoppen met roken nog wel deels de schuld te geven, maar al snel lag het duidelijk aan mijn eetpatroon. Ontbijten deed ik nooit, terwijl velen aangaven dat ontbijten wel degelijk belangrijk is. Dus ben ik maar ‘Goedemorgen’ drinkontbijt gaan drinken. Vaker eten, maar kleinere porties, of minder vaak maar juist grotere porties. Wat ik ook probeerde, het wilde niet baten. Tot ik via een kennis bij Sabine terecht kwam. Gezien het resultaat wat ik bij die kennis zag, wilde ik de gok wel wagen. Toen ik de hoeveelheden zag van wat ik mocht eten, schrok ik wel. Verbaasd was ik dan ook dat ik eigenlijk niet één keer echt een hongergevoel heb gehad sinds ik begon. Nu, 6 maanden later, ben ik zo’n 15 kilo lichter. Dit had zeker meer kunnen zijn als ik me heel erg strikt aan het programma had gehouden. Nu gaat het iets langzamer, maar nog steeds zakt mijn gewicht. Inmiddels al een handvol vrienden die ook het programma bij Sabine volgen. Ik denk dan ook oprecht dat ze geen positieve verhalen op haar website nodig heeft, de klanten komen vanzelf. Nogmaals bedankt voor je tips en adviezen. Ik blijf graag mensen doorsturen naar je. Groeten, Mark

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

×