Natuurlijk Eten & Genezen

Heetwaterkuur

Heetwaterkuur

Een Ayurvedische heetwaterkuur is verreweg de goedkoopste leverondersteuning die er bestaat. Deze kuur kun je in verschillende gradaties uitvoeren.

Kook ‘s morgens 1,2 liter water en laat dit zo’n 20 minuten op een laag pitje doorkoken. Door het lange koken wordt het ‘spijsverteringsvuur’ aangewakkerd. Dit vergroot de stofwisseling en bevordert de ontgifting. Schenk het kokende water in een thermoskan.

Voeg eventueel aan het einde wat verse, geraspte gember toe.

Drink gedurende de dag kleine slokjes heet water (2 of 3 per keer). Zorg ervoor dat je het water voor 15 uur allemaal opgedronken hebt. Van ‘s middags 15 uur tot ‘s nachts 3 uur is de lever namelijk erg actief.

Dit doe je 5 dagen achtereen, dan 2 dagen niet. Houdt dit 3 weken vol. Eventueel kun je ook 10 om 3 dagen deze heetwaterkuur volgen.

Tijdens de kuur eet en drink je verder volgens je normale, gezonde voedingspatroon.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

×