Natuurlijk Eten & Genezen

Week van de homeopathie

Week van de homeopathie

Van 10 tot en met 16 april 2020 vindt de Week van de Homeopathie plaats, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann. Het thema dit jaar is Duurzaamheid.

Homeopathie: de Groene Geneeswijze

Homeopathie is een natuurlijke en milieuvriendelijke geneeswijze. Bijna alle homeopathische middelen zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals planten, mineralen en dierlijke bestanddelen. Er worden geen dieren gebruikt om middelen te testen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (W.H.O.) beschouwt homeopathie als een van de populairste alternatieve geneeswijzen ter wereld.

Milieuvriendelijk

De productie en het gebruik van homeopathische middelen belasten het milieu niet, in tegenstelling tot vele -chemische- reguliere geneesmiddelen. Er is bij de productie geen sprake van restafval wat schadelijk kan zijn voor het milieu en er komen geen giftige of schadelijke stoffen vrij. Bovendien kost de productie van homeopathische middelen zeer weinig energie.
Van een kleine hoeveelheid grondstof kunnen duizenden doses worden gemaakt. Bovendien blijven de meeste homeopathische geneesmiddelen lang houdbaar.

Andere jaren hield ik een inloopavond of werden lezingen georganiseerd. Dit jaar vallen deze activiteiten uiteraard weg. Wat niet betekend dat ik je graag informeer over homeopathie en de mogelijkheden daarvan. Bel of mail mij graag en wij plannen een gratis informatiegesprek.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

×