Pleidooi voor water

Hoeveel water drink je?

Hoeveel water drink je?

Pleidooi voor water. Het lichaam bestaat uit ca 65% water. Als we ons lichaam goed willen laten werken hebben we water nodig. Als vuistregel geld dat je ongeveer 35 ml water per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig hebt. Weeg je bijvoorbeeld 70 kg heb je 2,45 liter water nodig per dag.

Door het drinken van puur water ondersteun je je lichaam (met name je nieren) bij de reiniging en het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. Water is belangrijk voor je stofwisseling.

Het drinken van frisdranken heeft invloed op onze bloedsuikerspiegel, het tast de tanden aan en onttrekt het lichaam kalium. Het drinken van fruitsap zorgt ook voor een stijging van de bloedsuikerspiegel waardoor je daarna snel weer honger of trek kan krijgen. Light dranken passen niet in een gezond voedingspatroon omdat de suikervervangers als afvalstoffen in het lichaam worden opgeslagen en voor klachten kunnen zorgen.

De keuze voor veel bron- of mineraalwater elke dag is daarom belangrijk. En je bespaart ook onnodige calorieën als je wilt afvallen.

Hier enkele tips:

  • Drink regelmatig water, nog voor dat je dorst krijgt.
  • Koppel drinken aan bepaalde activiteiten. Bijvoorbeeld elke keer als je een kopje thee of koffie drinkt, na elk toiletbezoek … zet als je het vergeet ook gewoon de wekker op je mobieltje elk uur.
  • Drink meteen twee glazen water als je drinkt.
  • Drink niet teveel voor en bij je maaltijd maar tussen de maaltijden. Als je veel voor en tijdens het eten drinkt kunnen je maagsappen hun werk niet optimaal doen omdat ze te verdunt zijn.
  • Drink vooral veel in de ochtend en vroege middag dan heb je nachts minder last van extra Toiletbezoeken.
  • Houd je niet van koud water drink dan heet water.
  • Wissel af en drink ook een keer een mineraalwater.

Water is een goedkoop en effectief schoonmaakmiddel voor je lichaam. Je poetst je ramen toch ook niet met zoete drank en koffie 🙂 ?

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×