Natuurlijk Eten & Genezen

Homeopathie bij muggenbeten

Sommige mensen kunnen erg lang last hebben van muggenbulten. De homeopathie heeft verschillende mogelijkheden voor de behandeling daarvan. Hier zijn een paar voorbeelden van middelen voor zelfmedicatie. Men neemt dan 3 of 4 keer per dag 3 korrels van het homeopathisch middel tot de klachten verbeteren. Belangrijk is om de korrels in een ‘schone’ mond op te zuigen, dus niet in combinatie met eten of drinken innemen. De middelen zijn te verkrijgen bij de betere drogist of in een apotheek.
Ledum palustre (Moerasrozemarijn) D12 is een eerste hulpmiddel bij steekwonden, ook na tekenbeten. Het lichaamsdeel zwelt op en krijgt een vale of donkere, blauwachtige kleur. De bult is uitermate gevoelig voor aanraken, voelt koud aan en de pijn neemt af door koude kompressen.
Apis mellifica (Honingbij) D12 werkt goed na steken van bijen of wespen of allergische reacties. De zwelling is lichtrood en de huid lijkt glanzend. Stekende pijnen en jeuk zijn de reacties. De bult voelt heel heet aan en verbetering is ook hier door koude kompressen.
Urtica urens (Kleine brandnetel) D12 is van toepassing als zich een netelachtige reactie op steken vormt. De huid ziet bijna eruit als na de aanraking met brandnetels, is rood en jeukt hevig. Het middel kan ook verbetering brengen na een lichte zonnebrand en bij waterpokken.
De “Prrrrikweg gel” of – roller van VSM bevatten een combinatie van homeopathische middelen en werken verzachtend en genezend op de plaats van de steek.

 

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×