Natuurlijk Eten & Genezen

Lentekriebels

Een kleine 3 miljoen (!) Nederlanders hebben hooikoorts. Een ieder jaar terugkerend fenomeen. Het is daarom prettig als je tijdig voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Wanneer hangen die pollen eigenlijk in de lucht? Nu is er een programmaatje voor op je telefoon dat je precies vertelt wanneer dat is.

Heb je een smartphone? Dat komt dan mooi uit. De nieuwe applicatie van A.Vogel geeft je dagelijks informatie over het hooikoortsseizoen. Denk maar aan het pollenweerbericht, waarin je informatie ontvangt over de komende vijf dagen en hoe het gesteld is met de hoeveelheid pollen in de lucht.

Hooikoorts anno 2012
Via je telefoon komt de kaart van Nederland in beeld. Daarop wordt aangegeven waar het ‘pollenalarm afgaat’. Bij groen is de lucht nog vrij van boosdoeners, geel betekent dat de pollen in de lucht zijn en bij oranje kun je rekenen op een hooikoortsreactie. Rood is uiteraard oppassen geblazen als je hooikoorts hebt. Via je deze toepassing kun je ook zien in welke hevigheid de aanwezige pollen in de lucht hangen. Op deze manier kan je preventief te werk gaan en voorkom je die opgezwollen ogen en volle neus misschien.

Download voor de iphone:
Klik hier

Download voor de android:
Klik hier

(bron: KVHN.nl)

Een homeopaat kan een passend homeopathisch middel geven om de hooikoortsklachten te helpen verminderen.

Belangrijk in de voeding zijn ook nu voldoende omega-3 vetzuren (o.a. in noten, vette vis, avocado en lijnzaadolie) en zink (o.a. in pompoenpitten).

 

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×