Natuurlijk Eten & Genezen

Carpale tunnelsyndroom natuurlijk genezen

Regelmatig krijg ik mensen met het carpale tunnelsyndroom in de praktijk. Het is een klacht die vaak voorkomt. Oorzaak is een beknelling van de zenuw in de nauwe carpale tunnel (ter hoogte van de pols). De zenuw raakt bekneld door een zwelling van de bekleding van de pezen. Hormonen, irritatie, overbelasting, een slecht genezen botbreuk en diabetes kunnen een rol spelen bij de oorzaak van de zwelling. De klachten zijn vooral een tintelend en pijnlijk gevoel in de hand en de vingers. Deze pijn kan soms uitstralen tot de schouder. Immers zie ik ook hier veel verschil aan klachten, soms is de pijn vooral ‘s nachts, soms is het een doof gevoel dat voor irritatie zorgt. Vaak is de pijn na inspanning bijzonder heftig.
Omdat men op zoek was naar een alternatief voor de operatie kwamen deze mensen in mijn praktijk terecht. Met het homeopathisch middel, dat afhankelijk van de duur van de klachten enige tijd ingenomen werd, was de operatie dan uiteindelijk niet meer nodig. Hoewel de diagnose altijd ‘carpal tunnelsyndroom’ was, was het altijd een ander homeopathisch middel dat tot genezing leidde. De individuele symptomen van de mens met zijn klachten zijn bepalend voor de middelkeuze en niet de naam van de ziekte.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×