Energie en focus

Even wakker schudden!

Even wakker schudden!

Doorbreek het ritme van je eetpatroon. Zo kan je nog een kilo kwijtraken voor (of na) de vakantie en activeer je alle lichaamsfuncties. Plan twee rustige dagen en eet dan alleen maar licht verteerbare voeding. Geen vlees, vis, brood, pasta of dergelijke voeding maar volop verse groentes en een appel. Drink extra veel water of kruidenthee en laat ook koffie en alcohol staan.

Je dagmenu:
Neem in de ochtend een portie van ca 220 ml volle yoghurt (of soja- of geitenyoghurt) met een appel en kaneel.
Voor de lunch en het avondeten kies je groentes. Reken op circa 500 gram groentes per maaltijd en neem zeker ook gekookte/gegaarde groentes. 1 kg groente per dag als extra aanvulling van vezels, mineralen, vitamines, plantenstoffen … heerlijk toch! Maak bijvoorbeeld een grote kom groentesoep (zonder ‘balletjes’ of vermicelli ;)) voor twee dagen ’s avonds en kies ’s middags voor een lekkere salade.

Groentesoep maak je gewoon door verschillende groentes te nemen die je lekker vindt. Geef water bij de groentes, kook het niet te lang en breng de soep op smaak met een goed groentebouillonblokje (zonder smaakversterker E621), kruidenzout en verse kruiden. Lavas (maggiekruid) is bijzonder geschikt om veel smaak te brengen aan soep, net zoals selderij. Voor salades kan je een lekkere dressing maken door  een stuk avocado met wat water te pureren en op smaak brengen met  zout, peper, kruiden en een scheutje appelazijn of citroensap.

Gebruik vooral veel verse en gedroogde kruiden als smaakmakers maar geen extra olie of vet.
Ga deze dagen niet te intensief sporten en laat je lichaam tot rust komen. Heb je honger? Prima! Het is niet erg om ook je maag een keer te horen.

Honger zet ons lichaam scherp en activeert de ‘overlevingsmodus’ om reserves te gebruiken. Het effect van deze twee dagen: voldoende energie en de juiste focus om weer goede voeding te kiezen en minder te snoepen.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×