Natuurlijk Eten & Genezen

Tijd voor detoxen en afvallen …

Tijd voor detoxen en afvallen …

Je ontkomt er nu niet aan en het een nieuw (afslank) wondermiddel volgt het andere op. De magazines staan er weer bol van. Het zinvolle van het minder zinvolle te onderscheiden is vaak moeilijk.
Mijn advies: Laat je vooral niet gek maken! Begin bij het begin. Kijk eens kritisch naar je eetpatroon en houd drie dagen lang een eetdagboekje bij. Dit maakt het voor jezelf al veel duidelijker. Meestal is het erg verrassend om te zien, hoe vaak je misschien dingen tussendoor eet. Of anders, zonder je er echt bewust van te zijn.

Zet dan de tweede stap en laat twee weken alle tussendoortjes weg. Kies voor drie goede maaltijden per dag. Neem s `avonds voor een maaltijd twee derde groentes en een derde eiwit (vis, vlees, peulvruchten, eitjes). Dus geen rijst, pasta of aardappelen erbij.
Laat dan nog alle frisdranken en fruitsappen staan en drink veel water.
Het resultaat? Ik ben ervan overtuigd dat je binnen twee weken al verandering op je weegschaal ziet.

Hier nog een ander eye opener: Tel eens hoeveel verschillende levensmiddelen jij in een week eet. Wat denk je hoeveel het er zijn?
Ik durf bijna te wedden dat je de 100 niet haalt 😉
Daarbij is het eenvoudig: Juist de variatie levert je voldoende verschillende voedingsstoffen aan en dat schudt je lijf ook af en toe goed wakker. Hopelijk ontwaakt niet alleen de natuur buiten maar ook jouw zin om door pure voeding goed voor jezelf te zorgen.
En wil je echt structureel aan het werk met je eetpatroon en leefstijl, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, dan weet je mij hopelijk te vinden. Ik help je graag verder.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×