Natuurlijk Eten & Genezen

Variatie, variatie, variatie …

Dit is een heel belangrijk advies om tekorten aan voedingsstoffen te voorkomen. We vallen makkelijk op steeds dezelfde, bekende voedingsmiddelen terug. Maar juist de afwisseling zorgt ervoor dat we niet teveel van de schadelijke stoffen, die van nature in voeding voorkomen, binnenkrijgen.

Eten we bijvoorbeeld elke dag dezelfde soort sla, kan het zijn dat we teveel nitraat opnemen. (Biologische groenten van de volle grond bevatten het laagste nitraatgehalte.) Kijk bewust in de groenteafdeling van de supermarkt, of nog beter bij een groenteboer in de buurt, wat er allemaal verkrijgbaar is en kies groente die je nog nooit op hebt.

Zorg er ook voor dat je met kleuren afwisselt op je bord, het ziet er vrolijk uit maar zorgt ook voor verschilleden plantenstoffen en antioxidanten. Het bewust gebruiken van wortels, blad en stelen in een gerecht, draagt ook bij aan een uitgewogen voedingspatroon.

Kortom, kies uit de grote hoeveelheid ook regelmatig een keer iets nieuws. Door nieuwe smaken te proeven, houd je ook spanning en plezier in je eten.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×