Natuurlijk Eten & Genezen

Voeding voor onze ogen

Voor de gezondheid van onze ogen zijn vooral fruit en groenten met een groene en donkergele kleur  belangrijk  omdat die veel carotenoïden bevatten. Voorbeelden zijn spruitjes, bloemkool, broccoli, maïs, spinazie. Maar ook eigeel bevat deze gezonde antioxidanten. Niet te vergeten de wortelen, die al heel lang beroemd zijn voor hun heilzame werking op het oog omdat ze zo rijk zijn aan bètacaroteen. Bètacaroteen wordt in ons lichaam omgezet in vitamine A. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot problemen met nachtzicht of tot het droge-ogensyndroom.

Hoe langer onze ogen worden blootgesteld aan allerlei agressieve en zelfs schadelijke factoren (natuurlijke lichtstralen, tabaksrook, vervuiling, een te hoog bloedcholesterolgehalte, diabetes, enz.) hoe zwakker ze worden.  Een voeding die rijk is aan fruit en groenten zou op die manier kunnen zorgen voor een hoog gehalte aan antioxidanten in ons lichaam. Antioxidanten zijn belangrijk dankzij hun beschermende werking  tegen de  vrije radicalen. Vooral de vitamines A, C, E, bètacaroteen, zink, koper, zeaxanthine en luteïne zijn belangrijk voor een blijvend scherp gezichtsvermogen. Niet te vergeten is de voldoende opname van omega 3 vetzuren uit bijvoorbeeld de vette vis, walnoten en lijnzaadolie. Behalve het dragen van een zonbril biedt ook de juiste voeding voor onze ogen de beste bescherming.

Klachten van de ogen zoals irritatie, ontstekingen of allergische reacties kunnen heel goed met homeopathische middelen behandeld worden. Euphrasia (oogtroost) is er maar een uit een hele rij geneesmiddelen die hun werking bij oogklachten al lang hebben bewezen.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×