Nu een lager bloedsuikergehalte

Ziekte van Crohn en diabetes type 2

Ziekte van Crohn en diabetes type 2

Dit is een mooie ervaringsbericht in mijn mailbox die ik met jullie mag delen.

Wat zijn we blij geweest, met de ontmoeting op een feestje van een vriendin, (we kwamen daar iemand tegen die we een half jaar eerder ook hadden ontmoet, deze zag er stralend uit). Zij was het, die ons jou adres heeft gegeven Sabine. Want we zijn nu enkele maanden verder, genieten van het heerlijke eten, en bovendien van een super fit lijf dat helemaal niet meer tegenstribbelt, wat voorheen het geval was, zo blijkt dan maar weer achteraf gezien.

Bij mij gaf het de signalen af door mijn ziekte van Crohn, deze speelde wekelijks wel hardnekkig op, ik dacht dan nog het gaat goed met me. En bij mijn partner is het bloedsuikergehalte zo naar beneden gegaan, dat er zelfs de mogelijkheid bestaat de medicijnen te gaan halveren. Juist omdat er enige maanden terug nog door de huisarts de overweging werd gemaakt om toch mogelijk richting het spuiten van insuline te gaan. We zijn ons achterover geschrokken.

Dat voeding erg belangrijk is om je lijf gezond te krijgen en te houden, daar waren we al wel achter, het deed me/ons immers al enorm goed, door twintig jaar geleden te stoppen met het eten van vlees. Mijn darmen vielen zowat stil, wat was dat al een verademing, niet meer dagelijks ziek te zijn en dan zelfs nog wat leuke dingen af te kunnen spreken, zonder meteen te moeten zoeken naar waar het toilet was.

Maar nu, ruim 4 maanden na aanvang van het MB dieet, ben ik niet één keer meer….enfin het is echt waar, ik zou bijna vergeten dat ik een Crohn-patiënt ben. En ook zoals gezegd hoe de BS waarde is gedaald. Het lijkt wel een reclamepraatje, maar ik denk dat velen dit met me kunnen delen en niet anders meer willen eten, en nu dan ook wel beter weten hoe goed je jezelf kan voelen.

Het bevalt ons dan ook prima, en met recht noemen we het dan ook geen dieet, maar idd een manier van leven, die we iedereen aan kunnen raden.

Wij hopen dan ook dat de artsen waarbij we onder behandeling zijn (ik zelf trouwens al niet meer, mijn internist vond een verantwoorde manier van eten, zonder vlees al beter dan het slikken van medicijnen) het dan ook toe gaan juichen, als er binnen hun praktijk enthousiaste gezonde mensen binnen stappen met het MB-voedingsplan. Ze zien het dan toch met eigen ogen, en kunnen haast niet anders, dan toe geven dat dit een gezonde manier van leven is.

Wij zijn er blij mee, en hopelijk velen met ons.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×