Natuurlijk Eten & Genezen

De kracht van natuurlijke voeding

Lekker eten en door het juiste voedsel zich beter gaan voelen, dat kan! Gezonde voeding  is een basis voor een goed functionerend lichaam. Wat kunt u verwachten van een natuurlijk eetpatroon? Enkele voorbelden zijn de  verbetering van de bloeddruk,  de verlaging van het cholesterolwaarde en van de bloedsuiker. Maar ook de hormoonhuishouding en de stofwisseling worden in balans gebracht door de juiste voeding. Dat daarbij het gewicht gereguleerd wordt  en overtollige kilo’s verdwijnen is natuurlijk altijd ‘mooi mee genomen’. Kies bewust voor natuurlijke voeding en uw zal het resultaat voelen door fit, vitaal en actief door het leven te gaan.  Hier volgen enkele tips om meteen zelf aan de slag te kunnen gaan:

  • Veel groente eten en daarbij vooral het seizoensgroente kiezen,  nu wachten bijvoorbeeld de pompoenen al  om gegeten te worden.
  • “An appel a day keeps the doctor away” Elke dag van een appel en het liefst ook nog twee andere fruitsoorten genieten.
  • Kies vaker voor een maaltijd zonder vlees. Neem dan bijvoorbeeld peulvruchten of eieren als gezonde eiwitbron.  Maar ook het afwisselen in de soorten vlees is belangrijk.
  • Regelmatig smullen van de vette vis zoals haring, zalm, makreel, sardientjes. Ze zitten vol gezonde omega 3 vetzuren. Eet ze daarom zeker twee keer per week.
  • Kies vooral verse, onbewerkte voedingsmiddelen. Dan moet het lichaam niet moeizaam al die E-nummers en toevoegingen kwijt raken.
  • Vokoren rijst, pasta en brood leveren gezonde koolhydraten en zorgen voor langere verzadiging.

Veel vers groente in een wokpan met  vlees of ook peulvruchten, dan staat binnen enkele minuten een gezonde maaltijd op tafel. Heerlijk toch? Genieten van het eten en de kleuren en geuren die daarmee verbonden zijn, dat maakt elke maaltijd een gezond feest! Eet smakelijk.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×