Natuurlijk Eten & Genezen

Help … de feestdagen

Eet zo veel mogelijk puur – groente, vis, vlees, fruit – daar kan men bijna niet te veel van eten!
–    Wees zuinig met korte koolhydraten zoals dikke saus, witte broodjes, pasteitjes – dat zijn de echte ‘dikmakers’. (En ze zorgen soms ook voor extra buikklachten.)
–    Ga voor gezond vet in plaats van goedkoop vet wat  in veel kant en klaar salades verwerkt is. Gezonde vetten zijn belangrijk ook om af te vallen! Maak zelf je dressings en kies lekkere oliën en kruiden voor een bijzondere smaak.
–    Veel water drinken. Frisdranken zijn misschien lekker zoet maar hebben ook lekker veel ongezonde suikers. De light-frisdranken zijn geen goede vervangers! Drink bij elk glas wijn of bier een glas water, zo blijf je voldoende water drinken en beperk je de alcohol.
–    Blijf bij je normale eetpatroon, eet drie goede maaltijden. Gun je de rustpauze tussen de maaltijden om die lekkere dingen goed te kunnen verteren en er dus optimaal van te genieten. Als je de hele dag door hapjes neemt blijf je te vaak trek houden.
–    Wees gerust wat ‘soberder’ met ontbijt en lunch als je weet dat je avonds een vijf gangen diner hebt. Bijvoorbeeld volle yoghurt met fruit als ontbijt en een maaltijdsalade met ei  voor de lunch zijn zowel lekker als ook voldoende. Als uitzondering voldoen ook een keer twee maaltijden.
–    Geniet van het gezellig samen zijn en de maaltijden.

Vergeet niet dat je gewicht niet bepaald wordt tussen kerst en oud/nieuw maar juist tussen oud/nieuw en kerst Wink.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×