Natuurlijk Eten & Genezen

Je begint na de vakantie toch niet met calorieën of zelfs punten tellen?

Ten eerste is het niet leuk om constant te tellen, ten tweede verdwijnt het plezier aan het eten en het is zeker niet de oplossing om duurzaam kilo’s kwijt te raken. De voedingsindustrie wil ons met light en mager producten gelukkig maken, maar zo werkt het niet! In light en vetarme producten zitten weliswaar weinig calorieën en toch maken ze je dik. Wil je van energie bruisen, moet je jouw lichaam ook hoogwaardige energie in de vorm van de juiste voeding leveren. En dat zijn niet de calorieën-gereduceerde producten. Light producten zijn  sterk geraffineerd en bewerkt waardoor al de voedingsenergie is verdwenen.

Een ander voorbeeld zijn rijstwafels die vaak als tussendoortjes worden gegeten. Ze bevatten weinig calorieën maar hebben wel een hoog glycemisch index/last – wat betekent dat ook met weinig calorieën je insulinespiegel omhoog gaat.  Dan begint de negatieve cirkel. Als je insulinespiegel sterk varieert en/of vaak te hoog is heb je vaak honger en voel je jezelf niet lekker. Je hebt  vaak trek, hoewel je caloriearm – de rijstcrackers – hebt gegeten.

Calorieën tellen is dus niet de oplossing. Wil je overtollige kilo’s kwijt raken of gewoon meer energie en beter slapen? Voed je lichaam dan, in plaats van dat je hem ‘maar’ vult. Geniet van de roomboter op je brood, je zalm en avocado’s, want ook daarmee kan je prima op gewicht komen. Wees blij met elke kilo op je lijf als je jezelf goed erbij voelt! Is dat niet zo of krijg je klachten door je gewicht? Kies dan voor een lekker natuurlijk eetpatroon en vergeet de calorieën. Gewichtsverlies en meer energie gegarandeerd! Vragen? Mail me gerust!

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×