Natuurlijk Eten & Genezen

Zonbescherming vanuit het lichaam

Velen van ons benutten de mooie dagen om lekker te ontspannen in de zon. Als onze huid niet voldoende beschermd is kan dit een zonnebrand tot gevolg hebben. Belangrijk is niet alleen de bescherming van buiten door een zonnebrandcrème met hoge factor maar ook de steun vanuit het lichaam zelf.
De voldoende opname van vocht, voornamelijk water, is belangrijk. En we kunnen de huid sterken door de regelmatige opname van Omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren uit bijvoorbeeld lijnzaadolie verzorgen de cellen met de benodigde voedingsstoffen. Daardoor krijgen de cellen zuurstof en de vochthuishouding is beter in balans.
Als de cellen voldoende vocht bevatten heeft de huid meer weerstand tegen invloeden van buitenaf, de huid blijft zacht en wordt minder snel droog. Daarom … ook nu niet vergeten om regelmatig een eetlepel lijnzaadolie te nemen.

Een dierlijke bron van Omega-3 vetzuren is de vette vis.

Dit artikel delen met anderen:

Geplaatst door Sabine, klassiek homeopaat & voedingsdeskundige

Sabine

Sinds 2005 werkt Sabine als homeopaat in haar praktijk en heeft zij mensen begeleid met een leeftijd variërend 3 maanden tot 101 jaar. Sinds 2009 begeleid zij ook mensen met gewichtsproblemen en/of vragen over hun voedingspatroon. Natuurlijke voeding geldt als basis voor een gezond lichaam met een persoonlijke aanpak. Vaak wordt het voedingsadvies ook gebaseerd op uw bloedwaardes met het individueel voedingsplan van Metabolic Balance.

Gerelateerde artikelen

×